fbpx

Kerjaya Musnah Sebabkan Berat Badan.

Posted on

Hai salam sayang cinta cinta semua, syukur alhamdulillah ini merupakan first posting dari admin, diharap semua posting admin akan mendapat sambutan dan di tunggu tunggu oleh cinta cinta semua..

Topik kali ni admin nak bercakap tentang Kerjaya Musnah Sebabkan Berat Badan. Pernah tak korang dengar ?? ini masaalah kritikal yg tak ramai ambik berat ! sebab berat badan adalah salah satu faktor ramai orang sukar di naikkan pangkat atau bekerja dengan produktiviti yg baik.

Bukan tu je , bila berat badan mendadak naik , ramai mula hilang keyakinan diri , dan mula rasa down dan rasa diri tak layak untuk melakukan tugas tugas yang memerlukan kite untuk berjumpa dengan orang lain . dari situ mengakibatkan kite tidak disukai pihak atasan.

Admin nak share salah satu story yg kawan share, salah satu top company yang mengeluarkan getah sarung tangan tidak membenarkan staff mereka gemuk! dan sekiranya mereka gemuk akan di buang kerja, itu antara salah satu syarat syarikat berkenaan.

Dengar mcm kejam , tapi kalau di perhalusi balik.. berat badan adalah punca kite cepat letih, sukar melakukan aktiviti yg lebih extreme di tempat kerja, dan ade setengah tu asyik menguyah je di tempat kerja .

Jadi kite tak boleh salahlah company tu jugak, mana ade company yang nakkan pekerja yg malas dan tidak produktiv. jadi kite perlu ade inisiative sendiri untuk turunkan berat badan dan kekalkan berat ideal! Betul ke betul ???

Jadi , sampai disini sahaja perkongsian admin kalini, diharap korang suka , dan tertunggu tunggu posting selepas ni . jangan lupe drop any komen dan share kan posting ini ok .

Connect with us  
GET OUR LATEST UPDATES