fbpx

Tips Untuk Turunkan Berat Badan

Posted on

Stressnya la dengan badan ni. Makin hari makin naik je, bila entah nak turunnya pun tak tahu la. Bila tengok cermin lagi la bertambah stress, dengan perut yang ke depan macam orang mengandung 9 bulan dah. Bukannya tak pernah cuba diet atau produk kurus tu semua tapi semua tak nampak kesan pun. Kesan dia habis duit ada la. Lagi la bertambah stress tu.

Korang pernah tak hadapi tekanan/stress seperti kat atas tu? Duit dah beribu habis beli macam produk kurus tapi kesannya hampeh jugak. Meh sini kami nak kongsikan beberapa tips untuk anda turunkan berat badan dengan cara yang selamat dan mudah.

1.Amalkan minum air kosong/mineral dengan kerap

Air kosong/mineral amat membantu dalam proses menurunkan berat badan korang sebab dengan meminum air dengan kerap korang akan kerap ke tandas jadi di situ la yang akan membantu untuk menurunkan berat badan korang selain daripada air yang juga bagus untuk mengekalkan tubuh badan korang supaya paras air dalam tubuh badan korang dalam paras yang normal. Ingat kekurangan air dalam tubuh badan akan memudaratkan kesihatan korang jugak.

2.Jangan skip breakfast

Betul tu. Untuk turunkan berat badan korang jangan sesekali skip breakfast korang ibarat pepatah omputih “Breakfast like a king, lunch like a prince, dinner like a pauper”. Korang mesti boleh agakkan breakfast like a king tu? Maksudnya breakfast korang tu korang makan la sebanyak yang korang nak sebab apa yang korang makan pagi tu akan digunakan sepanjang hari korang bekerja tu jugak. Jadi korang tak perlu risau nak makan pagi tu. Tapi untuk waktu makan tengahari dan makan malam korang kena jaga la macam pepatah omputih kat atas tu. Lunch like a prince maksudnya makan dengan kuantiti yang sederhana dan dinner like a pauper tu pulak makan dengan kuantiti yang betul-betul sedikit.

3.Bersenam

Nak turunkan berat badan korang kena la serius dan fokus bukan sekadar hangat-hangat tahi ayam je. Fokus di sini bermaksud korang perlu untuk bersenam kalau korang betul-betul nak turunkan berat badan korang. Paling minima korang perlu bersenam satu kali dalam seminggu, kalau lebih lagi bagus sebab lagi cepat proses untuk turunkan berat badan korang tu. Nak bersenam pun kena bijak juga supaya korang konsisten untuk terus bersenam. Korang pilih sukan/senaman apa yang korang rasa enjoy bila korang buat tu sebab bila korang buat tu korang tak akan rasa stress dan terlalu pressure. Sebagai contoh kalau korang tak minat untuk berlari/jogging korang kayuh la basikal. Pastikan sukan/senaman yang korang buat tu akan pastikan korang boleh lakukan secara konsisten.

4.Makan enam kali sehari

Tadi kita dah cakap jangan skip breakfast, kali ni kami nak share satu lagi tips kalau korang betul-betul nak turunkan berat badan. Korang perlu pastikan makan enam kali sehari, jangan lebih jangan kurang. Betul ke ni nak kurus kena makan enam kali sehari? Betul jangan tak percaya pulak. Tapi untuk makan enam kali sehari ni korang perlu pastikan kuantiti dan waktu yang betul. Macammana tu nak tau kuantiti dan waktu yang betul? Ok sebagai contoh sebelum kerja korang dah makan sarapan (7-9 pagi), minum pagi (10-11 pagi), makan tengahhari (1-2 petang), minum petang (5-6 petang), makan malam ( 6-8 malam), supper (10-11 malam). Kalau korang nak amalkan tips yang ni korang perlu pastikan makan dalam kuantiti yang sedikit dan juga makan makanan yang rendah kalori. Tips ini adalah untuk pastikan korang tak perlu berlapar dalam proses menurunkan berat badan korang tu nanti.

5.Amalkan metabolisme booster

Dan akhir sekali, kalau korang betul-betul nak turunkan berat badan korang perlu amalkan metabolisme booster. Setiap tubuh badan kita mempunyai tahap metabolisme yang berbeza. Kalau korang ada member yang kurus tapi bila makan macam ada saka tu maksudnya badan dia mempunyai daya metabolisme yang tinggi. Jadi kalau korang yang makan sikit pun badan dah naik macam tiup belon memang perlu amalkan metabolisme booster ni untuk membantu dalam proses menurunkan berat badan korang. Jadi macam mana nak tahu metabolisme booster yang kita ambil tu betul-betul metabolisme booster bukannya hype semata-mata. Jadi kami di Jamumall amat menitikberatkan masalah rakyat Malaysia yang ingin untuk turunkan berat badan mereka. Sebab itulah kami betul-betul yakin bahawa produk Kopi Hijau Extra Premium adalah produk metabolisme booster yang betul-betul membantu para pelanggan kami untuk mereka menurunkan berat badan mereka.

Kami taknak cakap panjang lebar dah lagi sebab dah bertimbun testimoni-testimoni pelanggan kami yang dah berjaya untuk turunkan berat badan mereka dengan mengamalkan Kopi Hijau Extra Premium ni. Kalau korang belum baca lagi kisah Paksu Pian korang boleh klik link ni. Kalau korang yang belum lagi mencuba kopi ni dan nak cuba korang boleh klik link ni untuk buat pembelian. Kami pasti korang takkan menyesal bila korang dah kenal dengan Kopi Hijau Extra Premium ni.

Masukkan kod “jmweb5” untuk dapatkan diskaun 5% hanya pembelian melalui website sahaja!!!

 

Connect with us  
GET OUR LATEST UPDATES